VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET REINIGEN EN NEBEHANDELEN VAN:
GEVELS, BESTRATING EN DAKEN
Welke soorten vervuiling kunnen op daken ontstaan?
-
Mos
Groeit vaak op vochtige, schaduwrijke delen van het dak. Het kan vocht vasthouden en op den duur schade veroorzaken aan de dakbedekking. -
Algen
Veroorzaken groene aanslag, vooral op daken die weinig zonlicht krijgen. Ze maken het dakoppervlak glad en minder fraai. -
Korstmos
Een combinatie van schimmel en alg die zich stevig hecht aan de dakpannen. Moeilijker te verwijderen en vaak hardnekkiger dan gewoon mos of algen. -
Atmosferische vervuiling
Bestaat uit fijnstof, roet, uitlaatgassen en andere verontreinigingen uit de lucht. Deze vervuiling zorgt voor een grauwe, doffe uitstraling van het dak.
Komen jullie vooraf kijken ?
Hoe werkt het?
Allereerst geven we je een prijsindicatie op afstand. Aan de hand van de door jou aangeleverde gegevens en eventueel Google Street View maken we een inschatting van de werkzaamheden. Op basis daarvan ontvang je vrijblijvend een advies en een offerte.
Ben je daarna nog geïnteresseerd? Dan kunnen we het volgende doen:
-
Heb je nog twijfels of wil je liever eerst persoonlijk kennismaken? Dan komen we graag bij je langs.
-
Hebben wij zelf nog vragen of twijfels? Dan doen we ook graag een bezoek ter plaatse.
-
Is alles voor jou en voor ons duidelijk en akkoord? Dan plannen we direct een afspraak in om de werkzaamheden uit te voeren.
Hoe snel kunnen jullie starten met de werkzaamheden?
De drukte varieert per periode. Het drukste seizoen voor ons loopt van april tot en met september. Van oktober tot en met maart is het meestal wat rustiger.
We streven ernaar om meestal binnen 2 à 3 weken te kunnen beginnen. Heb je specifieke wensen voor de planning? Laat het ons vooral weten, dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee.
Hoe lang duurt het reinigingsproces van een gevel?
Het reinigingsproces van een gevel of dak kan variëren afhankelijk van de grootte en staat van de gevel / dak. Gemiddeld duurt het proces tussen de 1-2 dagen, maar dit kan in sommige gevallen langer duren.
Hebben de buren last van de werkzaamheden?
Overlast voor buren: afhankelijk van de werkzaamheden
De mate van overlast voor buren hangt af van de werkzaamheden die we uitvoeren. Hieronder geven we een overzicht:
Weinig tot geen hinder
Bij de volgende werkzaamheden ondervinden buren doorgaans weinig tot geen hinder:
-
Stoomcleanen
-
Powercleanen
-
Impregneren
Enige hinder
Bij onderstaande werkzaamheden kan er enige overlast zijn:
-
Dakreiniging
De hinder bestaat meestal uit rondvliegende vervuiling of spuitnevel die richting de buren kan waaien.
Duidelijke hinder
Buren kunnen merkbare overlast ervaren bij de volgende werkzaamheden:
-
Uithakken van voegen
- Uitslijpen van voegen
Het uithakken of uitslijpen van voegen veroorzaakt vrij veel geluid. Het is een langdurig en monotoon geluid dat lijkt op het continu boren van gaten of bij slijpen een schel/schurend geluid van de machine.
Voorkomen en oplossen van hinder
We raden aan om buren altijd vooraf te informeren over de geplande werkzaamheden.
Vraag ten alle tijden om ramen dicht te houden en voertuigen niet dicht naasst de werken te parkeren, dus ook op eigen oprit, buren vragen de auto daar niet te plaatsen, zodra de werken zullen starten.
Waar mogelijk proberen we hinder te beperken. Mocht er toch sprake zijn van vervuiling bij de buren, dan zorgen we ervoor dat dit achteraf netjes wordt opgeruimd.
Beschadigd het schilderwerk tijdens gevelreiniging?
Stoomcleanen en powercleanen zijn relatief milde methoden voor gevelreiniging. Hierbij hebben we doorgaans geen problemen met het schilderwerk.
Bij intensievere technieken ligt dat echter anders. Om beschadiging te voorkomen, plakken we indien twijfels, de ramen en kozijnen af met folie en tape (meestal PVC-tape). Het is belangrijk dat de tape voldoende kleefkracht heeft, zodat deze niet loslaat tijdens het reinigen. Als het houtwerk goed is voorbehandeld en geschilderd, kunnen we de tape zonder problemen verwijderen.
Maar… soms blijkt het schilderwerk of de voorbehandeling minder van kwaliteit te zijn. In dat geval kan het voorkomen dat er bij het verwijderen van de tape plaatselijk verflagen loslaten. Wij adviseren dan om contact op te nemen met de schilder, aangezien dit niet zou mogen gebeuren.
Let op: wij zijn niet aansprakelijk voor afbladderende of loskomende verflagen.
Wat doen jullie met ramen alvorens er wordt geïmpregneerd?
Het impregneermiddel bevat siliconen die sterk aan glas hechten. Daarom voeren wij altijd een grondige glasbewassing uit direct na het reinigen en impregneren van de gevel. Zo voorkomen we dat er siliconenvlekken op de ramen achterblijven.
Wat zijn de voordelen van gevel impregneren en gevel jullie garantie?
Het impregneren (Hydrofoberen) van gevels zorgt voor een waterafstotende laag, waardoor vocht en vuil geen kans krijgen om in te trekken. Dit beschermt de gevel tegen schade en maakt het onderhoud eenvoudiger.
Ja: op het impregeren van gevels geven we 10 jaar garantie op waterwerendheid met afbouw.
Hoe vaak moet mijn Gevel, dak, terras, oprit eigenlijk gereinigd worden?
De frequentie van reiniging hangt af van het gebruik en de weersomstandigheden.
Wij adviseren bestrating jaarlijks te reiniging voor optimale resultaten.
Wij adviseren Gevels, indien u kiest het te laten hydrofoberen na het reinigen om deze om de 6 jaar licht te laten reinigen en opnieuw te laten hydrofoberen.
Wij adviseren Daken indien u kiest het te laten impregneren na het reinigen om deze om de 5 jaar te laten reinigen en opnieuw te laten impregneren.
Wat is het verschil tussen impregneren of coaten van een dak?
Impregneren
Bij het impregneren van het dak brengen we een kleurloze vloeistof aan op de dakpannen. Deze vloeistof – het impregneermiddel – maakt het dak waterafstotend, vergelijkbaar met het effect van autowax. Hierdoor droogt het dak sneller na een regenbui en krijgt vuil minder kans om zich aan het oppervlak te hechten.
Coaten
Bij het coaten van het dak brengen we een beschermende verflaag aan in een kleur naar keuze. Dit kan dezelfde kleur zijn als de huidige dakpannen (bijvoorbeeld zwart op zwart), maar je kunt ook kiezen voor een compleet andere uitstraling, zoals oranje op een zwart dak. Net als bij impregneren werkt de coating waterafstotend.
Wat is het verschil?
-
Impregneren is kleurloos en heeft afhankelijk van de broosheid van uw dakpannen een levensduur van 1 tot 5 jaar.
-
Coaten geeft het dak een nieuwe kleur en gaat tot wel 10 jaar mee.
Coaten is dus duurder dan impregneren, maar ook duurzamer en visueel opvallender.
Hoe gaat dak reiniging in zijn werk
Stap 1
Het water wordt met kokendheet water onder gecontroleerde druk op het dak gespoten.
Stap 2
De vervuiling op je dak lost op en komt los van het dak.
Stap 3
Na het grondig reinigen van de vervuiling ziet je dak er weer stralend en verzorgd uit!